در هوای عدالت

عدالت = انسانیت آرمانی و آرمانشهرانسانی.

در هوای عدالت

عدالت = انسانیت آرمانی و آرمانشهرانسانی.

در هوای عدالت
وبلاگ شخصی سیدمحمدعلی رضوی دانش پژوه حوزه علمیه قم و دکتری حقوق جزا و جرم شناسی
بایگانی
آخرین نظرات

 حضرت خدیجه (ع)  بهترین همسر پیامبر اکرم (ص) و مادر حضرت زهرا(س) است که خدمت زیادی به اسلام نمود. خدیجه(ع) قبل از بعثت با حضرت محمد (ص) ازدواج کرد و اولین زنی است که به وی ایمان آورد. پیامبر (ص) از خدیجه (ع) دو پسر به نام‌های قاسم و عبدالله و چهار دختر به نام‌های زینب، رقیه، ام کلثوم و فاطمه (ع) داشت. خدیجه (ع) در دهم ماه رمضان، سه سال قبل از هجرت، در ۶۵ سالگی در مکه درگذشت.

پیامبر(ص) برای خدیجه احترام زیادی قائل بود و او را یکی ازچهار زن برگزیده جهان می دانست. (البدایة والنهایة،  ج‏۲، ص۱۲۹)

پیامبر (ص) در باره فضلیت حضرت خدیجه (ع) فرمود: "خداوند هیچ‌گاه برایم همسری بهتر از او جایگزین نکرد، او مرا تصدیق نمود هنگامی که هیچ‌کس مرا تصدیق نکرد، یاری‌ام کرد در زمانی که هیچ‌کس مرا یاری نکرد، از مالش در اختیارم قرار داد، زمانی که همه، مالشان را از من دریغ کردند."  (الاستیعاب،  ج۴، ص۱۸۲۴)

حضرت خدیجه (ع) یک زن نمونه است که ویژگیها و رفتارهای او الگوست برای همه  زنان مسلمان. خدیجه (ع) دارای فضایل زیاد بود که برخی از آنها عبارتند از:

۱- برخورداری از ایمان راستین و عبودیت خالصانه:

حضرت خدیجه (ع) قبل از اسلام موحد و یکتاپرست بود و بعد از اسلام اولین زنی بود که اسلام را پذیرفت. وی در عبادت و بندگی خالصانه خدا و انجام اعمال نیک بسیار کوشا بود.

خدیجه (ع) هیچ‌ وقت نسبت به ایمان به مسیر حق و ایمان به پیامبر (ص) دچار تردید نشد و مطیع بی چون و چرای دستورات الهی بود و حتی در سخت ترین شرایط نسبت به انجام دستورات دینی کوتاهی ننمود.  امام علی (ع) فرمود: "من نخستین شخصی بودم که اسلام را پذیرفتم، و سه سال از این ماجرا گذشت، در این سه سال هیچکس جز من و خدیجه (ع) که خدایش رحمتش کند، نبود که نماز بخواند و به پیامبر (ص)  و آنچه بر او نازل شده گواهی دهد. "  (بحار، ج 1، ص 2)

۲- پاکی و عفت:

حضرت خدیجه (ع) زن پاک و عفیف بود به گونه ای که در مکه به وی طاهره می گفتند. در منابع اسلامی نیز، از خدیجه با القابی همچون طاهره، زکیه، مرضیه، صدیقه و... یاد شده است. (البدایة و النهایة،  ج۳، ص۱۵)

۳- دستگیری از یتیمان و فقرا: حضرت خدیجه (ع) نسبت به محرومان و یتیمان و سرپرستی و دستگیری از این اقشار تـوجه ویـژه و اهـتمام فوق العاده داشت و به همین دلیل به او امّ الایتام (مادر یتیمان) می گفتند.  (مادر نمونه اسلام، صص‌ 6 ـ 5.)

۴- ارزش محوری:

حضرت خدیجه (ع) از ثروتمندترین فرد مکه بود و قبل از پیامبر (ص) ثروتمندان متعددی از وی خواستگاری کردند اما وی قبول نکرد و با حضرت پیامبر (ص) که از نظر دارایی و‌ ثروت تنگدست و ضعیف بود اما دارای کمالات و فضایل زیاد بود، ازدواج کرد و حتی خودش در این زمینه پیش قدم شد و به پیامبر (ص) پیشنهاد ازدواج داد. (عیون الاثر، ج۱، ص۶۳) خدیجه (ع) به زنان یاد داد که ملاک مهم ازدواج خوب، ثروت نیست بلکه فضایل انسانی و ایمان  است.

۵- تلاش برای گسترش اسلام و بیداری انسان‌ها:

حضرت خدیجه (ع) در راستای تبلیغ اسلام، کوشش‌های زیادی نمود و بخش اعظمی از ثروت خویش را در این زمینه خرج کرد. ثروت خدیجه (ع) در گسترش اسلام بسیار مؤثر بود. پیامبر (ص) در این زمینه فرمود: "هیچ مالی به من سود نبخشید، آنگونه که ثروت خدیجه (س) به من سود بخشید."  (بحار،  ج۱۹، ص۶۳)

امید است‌که همه مسلمانان  بویژه زنان مسلمان، حضرت خدیجه (ع) را الگوی خویش قرار دهند و خدیجه گونه زندگی کنند و مسیر حق را با قدرت طی کنند و خودشان را به قله های سعادت و کمال برسانند.

                                                                                             نویسنده: آصف حکمت

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۰/۰۲/۰۴
mohammad razavi

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی